ÖT logo_röd_PA3 Glädjefyllda minnen

 

Glädjefyllda minnen

Föreställningar att främföra på sjukhus, servicehus, vård- och omsogsboende mm.
Speltid för samtliga är 35 min.

Vårt mål är att inte “bara” gå in och framföra ett program utan att uppmuntra publiken till att delta med egna minne och erfarenheter. Att sjunga med i sånger och minnas tillsammans. I föreställingarna använder vi rekvisita, kläder och musik som väcker känslor och glädjefyllda minnen från förr att lustfyllt samtala kring.

Vår erfarenhet är att deltagare som tidigare inte haft någon kontakt med varandra kan genom dessa gemensamma uppleverser få lust att samtala och fortsätta resonemangen även när vi lämnat lokalen. Vi sår ett frö som kan gro och generera stimulans och även ge personal och anhöriga idéer som kan ge energi och glädje framåt och sätta igång aktiviteter i vårt kölvatten!

Lyhördheten till publikens “dagsform” är en viktig del av framförandet. Vi kan skräddarsy föreställningar efter nya önskemål. Vi har även med oss, och kan välja på, två olika ljudanläggningar med hänsyn till storlek på lokal. Vi har även utvecklat smidighet och anpassningsförmåga till, ibland, trånga utrymmen.

 

“FINA DONNOR”
 Vi möter donnor som underhållit oss på scen och cabaret under 1900-talet! Som Zarah Leander, Brita Borg och några till. Och vem var egentligen Lili Marleen?!!

 

“PLOMMONSTOP OCH DIADEM”
 En guidad musikalisk tur bland stjärnor och accessoarer!
Varför kallas det plommonstop och hur dök boan upp och på vem?

 

“REVYGLIMTAR”
 Sverige har en av de starakste revytraditionerna i världen!
Vi bjuder på kupletter, berättande och humor ur några av våra mest älskade revyer från Ernst Rolf till Hasse & Tage. Många är de som fört den svenska revytraditionen vidare.

 

“FILMGODIS”
 Många är scenerna, hjältarna och kärleksparen vi minns från filmduken. Från filmens magiska värld bjuder vi  på sånger som etsat sig fast med hjälp av våra kända och älskade skådespelare.

 

“SÖDERSÅNGER”
 En musikalisk vandring från Gamla Stan till Södermalm med gamla kära sånger och visor från en svunnen tid.
Vi berättar, gestaltar och sjunger om gator och torg, platser och personer från förr med igenkännandet som ledstjärna.

 

“I VALET OCH KVALET”
Ett urval av Gustaf Frödings odödliga dikter som innehåller många favoriter. I ord och ton bjuder vi på Fröding och hans speciella förmåga att med mustig humor och melankoli leda oss mellan skogsrån, bergtroll och “skrömt”, vidare genom solsken och älskog till dans vid landsvägskanten.

 

“I LIVETS VILLERVALLA”
 En musikalisk barfotavandring bland Nils Ferlins kulörta lyktor.
Vi bjuder på ett axplock av en folkkär poets odödliga skatt!

 

“ALLSÅNGSKVITTER”
 1) favoriter “9 50-60-tal “Sången ädla känslor föder”. Glädjen att sjunga gamla kända slagdängor och visor tillsammans är en traditiona att vårda ömt! Vi sjunger tillsammans ur Allsångshäften med stor text för att undrlätta “kvittret”. Cajsa är var med allsången sedan barnsben i Gävle med Boulongerskogens “Måndagskvitter” och har ackomanjemanget med sig! Christina är “kören”.

 

VI FÖLJER ÅRSTIDERNA

“I VÅRENS TID”
 Den röda tråden är vår längtan efter ljusets återkomst om våren! I väntan på solens evegt förnyande kraft berättar vi om vårens alla traditioner från fettisdagen till mors dag, sjunger sånger och visor som följer årstiden varvat med dikt och prosa av kända svenska författare...

 

“I SOMMARTID”
 Vi bjuder på en musikalisk berättelse om sommaren den gröna! Från juni månads blomsterprakt och midsommarvaka till augustis stora måne har vi plockat en bukett av älskade dikter, sånger och visor.

 

“I HÖSTENS TID”
 En föeställning i ord och ton om höstens traditioner och högtider! Tiden där naturen mognar och bjuder på sitt stora skafferi. Som frukt och bär, surströmming, gåsamiddag mm. Minns i november den ljuva september!

 

“I JULETID”
 Seder och bruk i julens månad varvas med stämmningsgulla och älskade sånger, dikter kåserier och berättelser om tiden mellan Andersdagen, 30 november och 20:dag Knut!

 

“I MIDVINTERTID”
 Traditioner och berättelser om tiden från nyår via mellandagar och tjugondedag jul fram till islossningen varvas med kända sånger.